Wanneer je je badkamer gaat renoveren of helemaal veranderen, is het belangrijk dat je eerst alles gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Neem daarvoor rustig de tijd en bespreek eventueel met je partner wat je echt in de badkamer wilt hebben. Voordat je beslissingen neemt, moet je eerst goede informatie inwinnen. Bekijk meerdere showrooms om na te gaan wat je ideale badkamer is. Denk bijvoorbeeld aan de materialen en inrichting.

Verwarming

Je kunt kiezen voor een traditionele radiator, maar ook voor een vloerverwarming. Het is heerlijk een badkamer te hebben waarin een vloerverwarming aanwezig is. Een vloerverwarming kun je kiezen als je de hele badkamer wilt vernieuwen of de vloer wilt veranderen.

Licht

Licht creëert ruimte. Maak zoveel mogelijk gebruik van natuurlijk licht om de ruimte optisch te vergroten. Heb je geen natuurlijk licht, dan moet je lichte tegels uitkiezen voor je badkamer. Ook de verlichting is van groot belang. Probeer een zacht licht effect te creëren, omdat het een rustig gevoel geeft. Ook door de spiegels in de badkamer en het licht goed te plaatsen kunnen ze ook optisch de badkamer vergroten. Voor de badkamermeubels kun je het beste witte gebruiken. Wit blijft in de mode en het verveelt nooit.

Douchewanden

Tegenwoordig wordt er in plaats van een bad vaak gekozen voor een inloopdouche. Dat is handig als je wat ouder bent en moeilijkheden hebt met het in of uit stappen van het bad. Een inloopdouche is op gelijke hoogte aangebracht als de vloer in de badkamer. Je kunt hierbij dus zo inlopen. De douchewanden van een gewone douche, waarvoor vaak glas wordt gebruikt, worden op de rand van een douchebak geplaatst of bij een inloopdouche op de vloer van de badkamer. Het voordeel van glas is dat het modern oogt. Het geeft aan de badkamer een ruimtelijk effect. Het glas voor de douchewanden kan in alle maten en vormen gemaakt worden.

Niet of wel toepassen in een badkamer

Het is niet handig om behang, wat je toch vaak in het buitenland ziet, in een badkamer te gebruiken. Behang kan gemakkelijk loslaten en zorgt eerder voor schimmel. Kies voor een variatie aan kleuren en materialen die goed op elkaar afgestemd zijn. Zorg in een badkamer voor voldoende opbergruimte. Neem indien mogelijk ook een dubbele wastafel. Zorg dat bijvoorbeeld je tandenborstel en handdoeken goed kunnen worden opgeborgen. Wanneer ze rondslingeren geeft dat een rommelig effect. Verder is het ook van belang een fijn toilet te hebben. Met toilet van Douche Concurrent zit je altijd goed.

Aannemer

Het veranderen van je badkamer kun je het beste aan de vakman overlaten. Eerst moeten alle spullen en tegels en dergelijke uit de bestaande badkamer verwijderen worden om daarna alles weer te gaan opbouwen. Omdat dit nogal een nauwkeurig werk is, waarbij veel verschillende soorten werkzaamheden voor nodig zijn, is het belangrijk het werk te laten uitvoeren door een goede aannemer. Laat, als je weet hoe je nieuwe badkamer eruit moet gaan zien, enkele offertes maken. Wanneer je de offertes ontvangen hebt, kun je een aannemer uitkiezen. Wanneer je alles goed doorgesproken hebt, zal de aannemer aan het werk kunnen gaan beginnen. Hij zal eerst alles uitbreken en dan, indien nodig, de aansluitingen voor de aan- en afvoer en licht aanpassen. Hij zal eerst en goede planning maken van de volgorde van de werkzaamheden. Wanneer de badkamer klaar is, heb je de badkamer van je dromen.