De inrichting van een huis is heel belangrijk. Voor sommigen wat meer dan voor anderen, maar het is echt wel een aandachtspuntje voor iedereen. Vooral als je net ergens gaat wonen. De inrichting is immers wel hetgeen wat je iedere dag zal zien, en waar je dus ook een goede keuze over moet maken. Wil je graag een visgraat vloer? Of ga je voor iets heel anders. Wil je behang? Of ga je de muren toch liever verven? Het gaat natuurlijk niet alleen om de meubels, het gaat om het hele huis en hoe alles uiteindelijk bij elkaar past. Wat is jouw ideale visie van jouw droomhuis? Waar zou jij nou echt graag willen wonen?

Welke stijl vind jij mooi?

Net als bij kleding kan interieur ook verdeeld worden in stijlen. De ene wil graag iets moderns, de ander juist meer vintage. Misschien wel wat houttinten, of toch liever felle kleuren? Het zijn allemaal bewuste keuzes om te maken bij het inrichten van een huis. Iedere stijl geeft weer een andere sfeer, dus je moet de sfeer kiezen waar jij van houdt, jij moet er immers in gaan wonen. Wat vind jij mooi? En wat wil je absoluut niet in je huis, dat is misschien ook wel een goede vraag. Wat past er nu echt bij jou? Een visgraat vloer of toch tapijt?

Passen de meubels erbij?

Het kan van zichzelf al lastig zijn om de juiste meubels te kiezen, je moet er namelijk voor zorgen dat je het mooi vindt, dat het bij elkaar past, dat het in je budget past, én dat het bij de vloer en de muren past. Allemaal dingen om af te wegen bij het kiezen van meubels. Daarom is het een goed idee om van tevoren in ieder geval een beetje een plan te maken van hoe jij graag wilt dat je huis er uiteindelijk uit komt te zien. Zoek wat voorbeeld foto’s, zet een collage in elkaar. Je moet toch ergens inspiratie vandaan halen? En iedereen doet het, want anders kom je toch ook nergens?

Kies iets wat jij mooi vindt

Het allerbelangrijkste is nog wel dat je iets kiest wat jij ook echt mooi vindt. Ga voor die visgraat vloer als jij dat wilt! Je hoeft immers alleen naar de mening van anderen te luisteren als die ook in dat huis gaan wonen, maar als dat niet het geval is kunnen ze misschien wel ideeën geven, maar ze kunnen uiteindelijk niet voor jou beslissen hoe jouw huis eruit komt te zien. Kies iets wat je mooi vindt, en geniet ervan.