Verschillende soorten elektrische fietsen

De elektrische fiets heeft een bepaald imago wat niet geheel positief is. Het zou voor oudere mensen zijn of, volgens sommigen, alleen gebruikt worden door onsportieve mensen. Beide beweringen zijn natuurlijk niet per se juist. De elektrische fiets kan een uitkomst zijn voor veel mensen. De vraag is alleen: wat voor soort elektrische  fiets past het beste bij jou?

 

Speed Pedelec

Ben je op zoek naar een fiets voor woon-werkverkeer? Dan kan een Speed Pedelec ideaal zijn. Deze fiets heeft meer snelheid dan de gemiddelde elektrische fiets en biedt veel rijcomfort. Waar een ‘normale’ elektrische fiets ondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur biedt, kun je met een Speed Pedelec wel 45 kilometer per uur gaan! Zo kom je snel op je werk aan, zonder dat je in de file hoeft te staan. De hoge snelheid van deze fiets heeft wel als gevolg dat er andere regels en wetten voor gelden. In tegenstelling tot andere elektrische fietsen heb je voor dit model een gele kentekenplaat, fietshelm, remlicht, claxon en een achteruitkijkspiegel nodig. Wil je een Speed Pedelec kopen? Let dan op het merk, de motor en het accutype.

 

Elektrische stadsfiets

Zoek je een fiets voor dagelijkse bezigheden? Dan kun je kiezen voor een elektrische stadsfiets. De motor zit hierbij in het voorwiel of het is een middenmotor. Bij het maken van een keuze kun je letten op het aantal versnellingen, het type motor en de aandrijving. Deze fiets kan niet zo snel als de Speed Pedelec, maar kan nog steeds de nodige ondersteuning bieden.

 

Elektrische vouwfiets

Deze fiets is een ideale oplossing voor mensen die veel reizen. Je kunt een elektrische vouwfiets namelijk gratis meenemen in de trein. Daarnaast ga je natuurlijk een stuk sneller dan met een gewone vouwfiets. Het is een goede oplossing voor als je de auto wat vaker wil laten staan, maar het openbaar vervoer niet toereikend genoeg is. Ook is een vouwfiets handig als je thuis niet zoveel opslagruimte hebt.

 

Elektrische bakfiets

Iedereen die wel eens kinderen naar school gebracht heeft, weet dat dat best wel een gedoe kan zijn. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar het is ook goed om te bewegen en frisse lucht in te ademen. Goed voor jezelf, en goed voor het milieu. Met een elektrische fiets kun je meerdere kinderen tegelijk vervoeren, terwijl het je niet al te veel kracht kost. Daarnaast is het ook nog eens heel gezellig!

 

Zijn deze opties niets voor jou? Er bestaan ook nog elektrische mountainbikes, elektrische transportfietsen en elektrische ligfietsen.

Geef een reactie