Met kleding kun je een hoop doen. Dat is absoluut te merken als we kijken naar de trends van de afgelopen jaren. Van kleine items die je hele voorkomen doen veranderen tot grote statements op je kleding. Trends veranderen continu en we hebben er de afgelopen jaren al een hoop gehad. Sommige zijn echter geen trends meer te noemen aangezien ze in ons midden blijven. Waar de trends vandaan komen is niet altijd helemaal duidelijk, maar er zijn altijd een hoop trendvolgers. In deze blog van ennumagazine bespreken we de trends van de afgelopen jaren die ons het meest zijn bijgebleven. Heb jij meegedaan aan een van de onderstaande trends?

De neon trend

We beginnen gelijk met iets dat niet lang geleden in de mode kwam. Overal op sociale media en op straat waren mensen te zien met wel heel opvallende kleding. Het ging nu niet om een bepaald item, maar vooral om specifieke kleuren. Je hoeft je deur maar uit te stappen (als je inde stad woont tenminste) en je zal iemand met een neongeel kledingstuk. Het kon van alles zijn van een broek tot, hakken en een jas. Hetzelfde geldt voor fluorescerend roze en oranje. Het is iets minder geworden, maar nog steeds kom je de trend nog tegen.

Vrolijke sokken?

Ze zijn er voor iedereen en je hebt echt (minimaal vijf jaar) onder een steen geleefd als je de sokken niet kent. Iedereen kan ze dragen, maar vooral happy socks voor heren bleken een echt succes. Mannen onderweg naar het werk op de fiets dragen (nog steeds) ongegeneerd de meest opvallende sokken. Iedereen mag ze zien en dat is niet zo gek, want ze zien er ontzettend leuk uit. Happy socks zijn ideaal om cadeau te doen en kunnen zelfs de meest saaie outfits veranderen in iets leuks. Als je iets leuks aan wilt, maar niet te opvallend dan zijn happy socks de oplossing.

Wijde pijpen

De broeken die je in de 70’s veel zag met wijde pijpen, zijn een tijdje geleden weer helemaal terug gekomen. De zogenoemde ‘flaired pants’ worden door een hoop vrouwen gedragen. In veel gevallen zijn de broeken in rekbare stof, maar ook de spijkerversie is te spotten. Een printje of juist helemaal zwart? Het maakt niet uit, want deze broeken vind je echt overal tegenwoordig. Gek he, oude trends kunnen jaren later gewoon weer terug komen. Dit is een kleine greep uit recente trends, want er zijn er een hoop en sommige zijn echte blijvertjes.