Je kent het wel, de sleur in het dagelijkse leven komt erin. En nu is het ook weer niet zo heftig dat je nergens meer zin in hebt, maar momenteel hebben we het alleen over je baan. Het is heel normaal dat je na een x aantal jaren denkt: ‘Dit is het niet meer voor mij’. Dat kan je overal overkomen en niet alleen werkgerelateerde situaties. Maar stel dat is wel zo. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Maar wat voor uitdaging wil jij aangaan?

Totaal iets anders.

Het komt wel eens voor dat je totaal iets anders wilt gaan doen dan wat je nu doet. Dat is heel normaal. Dan wordt het wel tijd om te gaan kijken wat je dan wel wilt gaan doen. Want wanneer je nu werk doet waar je van 9 tot 5 binnen in een kantoor, achter je bureau, en je totaal toe bent aan iets nieuws. Wie weet kijk je dan wel een keer naar een verkeersregelaar vacature. Ja dat klinkt nu echt als iets totaal anders. Maar wie weet, ben jij daar wel naar op zoek.

Even goed op zoek gaan.

Oké, om even goed terug te komen op het onderwerp. Het is heel normaal namelijk dat je toe bent aan iets anders. Maar een klein aantal mensen houdt het 30 jaar lang vol bij dezelfde baas. Het is ook goed voor je ontwikkeling om verschillende baantjes gehad te hebben. Zo leer je meer kwaliteiten kennen en kom jij erachter wat jij nou precies goed te bieden hebt. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Dat kan je dan weer gebruiken in je sollicitatiebrief die je gaat versturen. En wat ervaring op je CV doet het ook altijd wel goed natuurlijk. 

Ga na wat je nou echt wilt.

Bedenk goed wat je nu precies wilt gaan doen. Kijk goed rond nar de verschillende vacatures die online vermeld staan. Update je LinkedIn pagina en kijk daar ook goed rond. Daar staan vaak ook interessante vacatures die gekoppeld zijn aan wat jij op jouw LinkedIn pagina hebt staan.  Maar voordat je gaat solliciteren en allemaal vacatures gaat zoeken waar je uiteindelijk toch niets mee doet. Bedenk goed wat jij wilt gaan doen. Waar liggen jouw kunnen en jouw interesses. Niet geheel onbelangrijk als je gaat zoeken naar een nieuwe baan. 

Dus wat wordt jouw nieuwe uitdaging?