Toen ik jong was waren er nog geen Playstation, Xbox of Nintendo Wii. In mijn tijd vermaakten we ons met een ander soort speelgoed. Hoewel ik zie dat de nieuwe generatie spellen voor kinderen heel erg leuk is, zitten er ook problemen aan vast. Kinderen komen bijvoorbeeld steeds minder vaak buiten en hebben ook minder face-to-face contact met elkaar dan toen ik een kind was. Tegenwoordig praten kinderen namelijk met elkaar via een headset over het internet. In deze blog zal ik jullie meenemen naar het speelgoed in mijn jeugd en bespreken wat ik allemaal leuk vond om te doen toen ik nog jong was.

Schleich paarden

Ik ben al van jongs af aan gefascineerd door paarden. Dit komt waarschijnlijk door mijn ouders, die ook beide dol op paarden waren. Als het buiten mooi weer was kon je mij vaak op of rondom de manage in de buurt vinden. Maar als het regende was ik ook vaak bezig met paarden. Ik speelde namelijk altijd met de Schleich modelpaarden set die van mijn vader was. Deze houten speelgoedpaarden waren heel erg leuk om mee te spelen, omdat de details heel goed waren afgewerkt. Daarnaast was ook alles op schaal, waardoor je als kind het gevoel kreeg alsof je er midden in staat. Wat leuk is aan Schleich paarden is dat de kwaliteit ervan. Zo spelen mijn kinderen nog met het speelgoed van mijn vader.

Flipperkast

Bij ons in de buurt was een centrum waar een flipperkast stond. Nu vond ik het heel erg leuk om daar samen met vrienden heen te gaan en elkaars records te verbreken. Op een gegeven moment waren we zo goed dat we zelfs het record van de machine in handen hadden. Toen ik wat ouder werd had ik genoeg geld bij elkaar gespaard om een eigen flipperkast te kopen. Die heb ik nog tot de dag van vandaag.

Knikkeren

Tegenwoordig zie je het bijna nooit meer, maar in mijn jeugd was knikkeren het grote vermaak onder de jongens buiten. Iedereen had zijn eigen zak knikkers en als je een potje verloor was je ook je knikker kwijt. Ik was dan ook altijd heel bang dat ik verloor, maar deze extra spanning zorgde er wel voor dat het knikkeren spannend bleef. Behalve dat we speelden voor de knikker van je tegenstander, hielden we ook toernooien en competities. De winnaar van het toernooi won bijvoorbeeld een mooie bonker die we met zijn allen hadden gekocht.