Ben jij bezig met het opzetten van je eigen bedrijfje? En is het bijna klaar om in de lucht te gaan? Dan is het nu tijd om de laatste kleine dingetjes te regelen. Er zijn altijd wel een aantal zaken waar je niet meteen aan denkt bij het opzetten van een bedrijf. Hier kom je dan pas gaandeweg achter. Dit is in principe natuurlijk niet erg, maar het is fijner als je helemaal voorbereid bent. Gelukkig heb ik hier ervaring mee, aangezien ik afgelopen jaar mijn eigen bedrijf heb opgezet. In deze blog deel ik een aantal zaken die je nog snel even moet regelen voor je de deuren opengooit.

Het bedrijfsafval regelen

Wat voor bedrijf je ook hebt, van een klusbedrijf tot een advocatenkantoor, je zult altijd afval hebben. Heb jij al bedacht waar je al het afval van je bedrijf heen gaat doen? Grote kans dat dit er helemaal bij ingeschoten is. Geen van je werknemers heeft er natuurlijk zin in om elke keer naar de container te lopen als de prullenbak vol zit. Dit is bovendien ook niet efficiënt. Gelukkig kun je een rolcontainer huren. Dit zijn grote containers die je bij je bedrijfspand neer kunt zetten. Hier kan de schoonmaker (of jij zelf) de volle vuilniszakken in gooien. En deze containers worden ook nog eens door het verhuurbedrijf geleegd, hoe makkelijk is dat!

Een openingsborrel plannen

Door alle drukte dat komt kijken bij het openen van een bedrijf, heb je er waarschijnlijk niet eens aan gedacht om deze mijlpaal te vieren. Maar dit is natuurlijk wel enorm belangrijk! Je hebt er inmiddels zoveel tijd en energie in gestopt, dat je jezelf goed moet verwennen met een leuk feestje. Organiseer dus een borrel vlak voordat je bedrijf officieel van start gaat. Dit is voor jou en je werknemers een leuke manier om de start te vieren. Bovendien kun je het evenement ook openbaar maken en mogelijke klanten uitnodigen om naamsbekendheid te creëren.

Social media aanwezigheid

Het creëren van naamsbekendheid is erg belangrijk als je een bedrijf opent. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk veel klanten aantrekken. En dit lukt alleen als mensen van het bestaan van je bedrijf afweten. Tegenwoordig is social media een goede manier om naamsbekendheid te krijgen. Maak dus snel een facebook en instagram account aan voor je bedrijf en begin met promoten van je zaak! Probeer je social media aanwezigheid vooral te richten op potentiële klanten en pas ook de aard van je berichten hierop aan.