Je herkent het gevoel vast wel. Je hebt net je nagels gelakt, ze zijn super mooi geworden met patroontjes of glitters of een mooie accentnagel. Je gaat weer door met je dag, denkend dat de nagellak nu toch echt wel droog is. Dan schaaf je per ongeluk met een nagel langs een muur of een tafel of je broek en, ja hoor, nagellak uitgesmeerd. Zo kan je toch nooit meer mooi je nagels doen? Gelukkig is er een oplossing! Gellak sets!

In plaats van de nagelsalon? Echt?

Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n gellak set? Moet je dat niet bij een nagelsalon laten doen? Gelukkig niet, tegenwoordig kan je gelnagellak gewoon thuis aanbrengen, met je eigen ontwerpen en inspiratie! (begrijp me niet verkeerd, een behandeling in een nagelsalon is super leuk en zeker aan te raden. Maar als je elke drie dagen andere nagels wilt, wordt dat op een gegeven moment wel prijzig). Wat ook heel fijn is aan gellak sets is dat je nagels tussen de 2 en 4 weken mooi blijven!

How to

Maar hoe doe je het nu op? De eerste stap is om je nagels helemaal te vijlen, ook de bovenkant. Dit geeft de lak meer grip op je nagel. Dan breng je eerst een basisgel aan. Dit verstevigt je nagel en zorgt ervoor dat de rest langer kan blijven zitten. Deze gel droog je 3 tot 5 minuten onder de UV lamp. Ja, gellak sets worden geactiveerd en gedroogd door middel van UV licht. Vervolgens breng je de gekleurde lak aan en droog je ze opnieuw. Hierna kan je makkelijk patronen maken, of kleine tekeningen. Je hoeft niet bang te zijn dat je een onderliggende laag verpest, want die zijn allemaal sowieso droog. Droog je eventuele details en breng dan een top coat aan. Nog een laatste keer drogen, en je hebt mooie nagels voor, in ieder geval, twee weken, en misschien wel langer!

Nooit meer tegen een tafel aanstoten en al je harde werk in 1 keer van je nagel af zien vegen. Met gellak sets heb je veel langer plezier van je mooiste nagellak creaties. Het is een investering, maar wel eentje waar je nog heel lang van kan genieten. Succes!