Veel mensen kijk er het hele jaar uit: vakantie! Na al dat harde werken ben je toe aan een goede ontspanning. En wat is dan beter dan een lekkere vakantie? We gaan het hebben over een van de meest bezochte vakantiebestemming voor veel Nederlanders, namelijk Spanje.

Vakantie Spanje

Spanje is populair voor veel Nederlanders, maar ook Duitsers, Russen en vooral Engelsen kom je er overal tegen. Een van de voornaamste redenen is het klimaat. Een groot deel van Spanje ligt aan zee en heeft(vooral zomers) de zon vaak op bezoek. Het zuiden van Spanje heeft bijna het hele jaar door warm weer. Mocht je niet van het strand houden kun je lekker over de boulevard struinen of wat van de cultuur opsnuiven door een wandeling door de stad te maken of musea te bezoeken.

Vakantie spanje, welke stad moet ik kiezen?

Zoals gezegd heeft vooral het zuiden van spanje het hele jaar door lekker weer. Maar waar moet je heen en wat kun je er doen? Benidorm! Benidorm is een stad in de provincie Alicante. Het ligt aan zee en is een bekende plaats voor veel Nederlanders. Het ligt op een uur afstand van het vliegveld van Alicante. Het heeft een beetje het imago van een stad voor gepensioneerden, maar dat klopt niet helemaal. Het is een geweldige stad voor iedereen. Zo heb je er veel interessante winkeltjes, kun je er overal heerlijk eten en zijn er speelhallen voor de jongeren. Net buiten Benidorm ligt een attractiepark genaamd Terra Mitta.

Mooi uitzicht

Deze stad bestaat uit twee delen: Het oude deel dat aan het Poniente strand ligt en het nieuwe gedeelte wat aan het Levante strand ligt. De meeste hotels vind je in het nieuwe gedeelte. De stad zelf wordt omringd door bergen. Over sommige van die bergen zijn speciale wandelroutes gemaakt. Een ervan heeft een groot kruis op de top, wat een populaire attractie is geworden voor toeristen. Overigens heb je hier prachtig uitzicht op de stad en zee. Een heerlijke plek om rustig na te denken en nieuwe ideeen op te doen. Deze berg is niet zo hoog. Van de voet tot aan de top kost je ongeveer een uurtje als je lopend gaat. Er rijdt ook een bus bijna helemaal naar de top.

Het eiland

Je kunt ook de boot nemen naar het eiland van Benidorm. Dit ligt niet ver van de stad af en is een heerlijk rustige plek met wederom mooi uitzicht. Het is een onbewoond eiland, maar zit vol met meeuwen. In het broedseizoen kunnen zijn geirriteerd zijn.