Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om op zoek te gaan naar nieuw speelgoed voor je kind. Er is zo veel keuze waaruit je kan kiezen en je wil natuurlijk niet zo maar het eerste het beste speelgoed, maar speelgoed waar je kind lang van kan genieten en daarboven zou je het gewoon top vinden moesten je kinderen er ook nog iets van kunnen opsteken. Als moeder van 2 kleine kinderen (zoontje van 5 en meisje van 3), probeer ik altijd het beste uit te zoeken voor mijn kleine deugnieten. Mijn kinderen verliezen snel hun belangstelling, wat wel normaal is op hun leeftijd dus ondervond ook ik vaak de moeilijkheden om speelgoed te vinden waarvan mijn kinderen het niet na enkele minuten weer aan de kant schuiven. Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat je niet altijd moet kiezen voor het meest moderne speelgoed die er bestaat. Kinderen vinden het vaak nog leuker om te spelen met klassiek speelgoed, tenminste toch die van mij. Ik zou zeggen: probeer het eens!

Leuk speelgoed hoeft niet duur te zijn

Doordat nieuw speelgoed vaak gemaakt wordt van duurdere materialen en beschikt over de nieuwste technologie, wordt het speelgoed ook steeds duurder. Je hebt niet altijd het geld om dit duur speelgoed te bekostigen. Misschien heb je wel heel veel kinderen die allemaal iets anders leuk vinden, of misschien zijn jouw kinderen zoals die van mij en worden ze erg snel iets beu.

Het hoeft je niet altijd veel te kosten want sommige van de beste speelgoedjes zijn erg goedkoop in aankoop en toch heel leuk. Dit geldt voornamelijk voor de klassiekers zoals: knikkers, houten autootjes, blokken en houten treinen.

Waarom ik je speelgoed treinen kan aanraden als cadeau voor je kinderen

Naar mijn mening is alle klassiek speelgoed heel leuk om voor je kinderen te kopen. Ze zijn duurzamer, waardoor je het speelgoed niet snel moet vervangen en ze leren je kinderen op een eenvoudige manier allerlei dingen bij.

Ik heb een persoonlijke voorkeur voor houten speelgoed treinen omdat mijn kinderen er beide een goede ervaring mee hebben. Sinds ik die treinen heb gekocht spelen mijn kinderen veel vaker samen. Speelgoed treintjes zijn dus niet enkel goed voor je zoontje, maar ook je dochtertje kan er veel plezier mee beleven. Mijn dochter Isabel vond het ontzettend leuk om haar poppen in de trein voort te bewegen.

De vader van de kinderen is ook enthousiast over de houten speelgoed treinen, hij herinnert zich nog dat hij er als kind ook vaak mee had gespeeld en dat bracht hem goede herinneringen. Hierdoor speelt mijn man vaker mee met de kinderen en dat vinden de kinderen helemaal het einde!