Magazijndiefstal voorkomen

Inbraken, we denken vaak bij inbraken aan gemaskerde mannen die een luxe villa binnenvallen of in het holst van de nacht een bank openbreken. Weinig actiefilms uit Hollywood laten inbrekers zien die een goederenmagazijn bij een logistiek bedrijf binnenvallen. Toch is gebeurd dit in de realiteit heel vaak. Menig inbreker denkt uit een magazijn ontzettend veel waardevolle spullen te kunnen halen. Voor logistieke bedrijven is het daarom ook ontzettend belangrijk dat ze magazijnen goed beveiligen. Er zijn verschillende beveiligingsmethoden om een magazijn te beveiligen. In dit artikel bespreken we de ze verschillende methoden.

Mistmachines

Om meteen te beginnen met een beveiligingssysteem dat voor veel mensen minder bekend is. Steeds meer grote bedrijven maken gebruik van mistmachines. Deze mistmachines hebben sensors en zijn bewegingsgevoelig. Wanneer een inbreker in de nacht een magazijn binnenkomt. Zullen de mistmachines in een paar seconden het gehele magazijn in een dichte mist zetten. Op deze manier is de inbreker meteen volledig gedesoriënteerd.

Beveiligingscamera’s

Ook is het een goed idee om binnen het magazijn gebruik te maken van beveiligingscamera’s. Camera’s zijn natuurlijk een van de meest bekende beveiligingssystemen. Het grote voordeel van opvallende beveiligingscamera’s is dat ze ook een afschrikkend effect hebben. Veel inbrekers zullen niet zo snel proberen in te breken wanneer ze zien dat ze op camera kunnen staan. Er zijn zelfs winkels die nep camera’s ophangen puur voor het afschrikkende effect. Logischerwijs raden wij wel aan om echte camera’s te gebruiken en ook een bewaker in te huren die gedurende nacht het magazijn via de camera’s in de gaten houdt. Met beveiligingscamera’s kun je ook gedurende de dag het magazijn en de magazijnwerkers in de gaten houden en als er bijvoorbeeld een probleem is in het magazijn meteen inspringen.

Verlichting en algemene veiligheid

Naast de beveiliging is het bij een magazijn natuurlijk ook belangrijk dat er veiligheidsvoorschriften zijn en worden aangehouden. Zorg altijd dat er in het gehele magazijn goede verlichting is. Je kunt led high bay ufo kopen Deze geven uitermate sterke verlichting zonder dat ze heel veel energie slurpen. Verder is het ook belangrijk dat de brandveiligheid op orde is en alle nooduitgangen goed zijn aangegeven. Er kunnen regelmatig inspecties zijn waar wordt gecontroleerd of de magazijnveiligheid op orde is. Om nog even terug te komen op mistbeveiliging. De mist die wordt geproduceerd is volledig onschadelijk, zowel voor mens, dier en product.

Geef een reactie