Het jaar vliegt voorbij en het is alweer bijna tijd voor de zomer. Nog maar anderhalve maand voordat deze officieel aanbreekt. En we merken nu al dat de temperaturen oplopen en de zon zich steeds vaker laat zien. We kunnen nu al af en toe buiten zitten en dit wordt steeds vaker. Heb jij een tuin waarin je optimaal kan genieten van het warme weer? Zo niet, dan is het nu hoog tijd om je tuin een upgrade te geven. Dan kun je straks in de zomer lekker genieten van het weer in je eigen tuintje. In deze blog vertel ik hoe jij jouw tuin klaar kan maken voor de zomer.

Bouw een overkapping

Zoals we allemaal weten, is het Nederlandse weer erg onvoorspelbaar. Zelfs op de warmste dag in juli kan er af en toe een kort regenbuitje vallen. En de week erna kunnen we dan weer overspoelt worden met een hittegolf. Om ervoor te zorgen dat deze onvoorspelbaarheid je relax momentje in de tuin niet verpest, kun je een overkapping plaatsen. Overkappingen zijn een soort daken zonder muren. Deze dingen zijn ideaal voor in de zomer, omdat ze zoveel regen tegenhouden als schaduw geven. Op het moment dat de zon op zijn felst is hoeft je dus niet naar binnen te vluchten om te voorkomen dat je verbrand. Je kunt jezelf gewoon naar onder de overkapping verplaatsen om hier veilig in de schaduw te liggen. En ook als er een klein regenbuitje valt, hoef je niet naar binnen te verhuizen. Je kunt dan gewoon onder de overkapping blijven genieten van het warme weer zonder kletsnat te worden. Dit is ook ideaal voor als het tijdens het barbecue├źn ineens begint te regenen. Je verplaatst de barbecue gewoon tot onder de overkapping en kunt lekker doorgaan!

Een lekkere zithoek

Nu je een overkapping hebt waaronder je lekker kunt relaxen in de zon, heb je natuurlijk ook een fijne zitplek nodig. Schaf daarom een comfortabele loungeset aan. Je hebt deze banken in verschillende soorten en maten, dus voor elke tuin is er wel iets te vinden. Ook kun je de zitplek uitbreiden met bijvoorbeeld een zitzak of ligbedje. Het enige nadeel is dat loungesets voor in de tuin vaak wel een beetje prijzig zijn. Toch hoeft dit niet perse. Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats, vaak zijn hier goede deals te vinden. Ook kun je zelf een bank in elkaar flansen. Zet bijvoorbeeld een aantal houten pallets op elkaar en leg hier grote kussens op. Dit is niet alleen heel makkelijk en goedkoop, maar het staat ook nog eens super leuk!