Netflix heeft natuurlijk een groot aanbod aan films en series, maar wist je dat dat aanbod van Netflix nog veel groter kan zijn? Netflix werkt namelijk met landelijke restricties. Met behulp van een VPN kan je deze omzeilen en dus alsnog gebruik maken van het aanbod van andere landen.

VPN

De afkorting VPN staat namelijk voor virtual private network. Naast dat je hierdoor ontzettend veilig op het internet kan, kun je ook de restricties van landen omzeilen. Normaliter maak je gebruik van een IP-adres die gekoppeld is aan gegevens van jou. Hierdoor hebben derden de mogelijkheid om gegevens van jou te kunnen zien. Wanneer je gebruik maakt van een VPN is dit niet het geval. Een VPN zorgt er namelijk voor dat jouw eigen IP adres niet zichtbaar is. Door te surfen via een VPN, krijg je een soort nieuw IP adres van een onbekende locatie. Door dat je deze locatie ook kunt wijzigen, kun je dus ook zonder restricties gebruik maken van verschillende sites.

VPN en Netflix

Bijvoorbeeld via Netflix. Het aanbod van Netflix is per land verschillend. Dat heeft te maken met bepaalde rechten. Wanneer je inlogt via de VPN en vervolgens kiest voor een bepaalde land, log je in op de server van dat land en kun je deze restricties dus omzeilen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in te loggen met een Amerikaanse server. Je ziet dan, wanneer je je aanmeld bij Netflix, het Amerikaanse aanbod van films en series. Omdat je beveiligd bent, kan het land waar je gebruik van maakt niet zien waar je vandaan komt en dat zorgt er dus voor dat je ook nog op een veilige manier gebruik kan maken van Netflix en eventuele andere aanbieders van films en series. Een super makkelijke en fijne oplossing dus wanneer je echt niet meer weet wat je moet kijken.

Welke VPN?

Welke VPN je het beste kan gebruiken is natuurlijk aan jou zelf. Er zijn een hoop verschillende aanbieders dus er is er vast een goed die bij jou past. Je kan online VPN review bekijken om beoordelingen van gebruikers te kunnen lezen. Op die manier kun je verschillende aanbieders van een virtual private network onder de loep leggen zodat je kan zien welke VPN het beste bij jou past. Een VPN review of Nord VPN reviews kun je natuurlijk ook altijd vervolgens zelf schrijven. Mocht je echt tevreden zijn over de aanbieder die jij gebruikt, dan kun je dit natuurlijk altijd vermelden om de aanbieder te helpen aan meer gebruikers.