Voor de een is het een leuk zaterdag klusje en voor de ander gaan er uren en dagen in zitten om alles er zo piek fijn er uit te laten zien. Ja we hebben het over de tuin. Of het nou de voortuin of achtertuin of welke tuin dan ook is, er gaat altijd wel wat werk in zitten. Je moet het gras maaien, onkruid weghalen, de heggen knippen en noem maar op. Want ja, een rommelige tuin wilt eigenlijk niemand.

Seizoens klaar maken.

Ja hier gaat misschien wel het meeste tijd in zitten. Jouw tuin seizoens klaar maken. Alle bloemen moeten geknopt worden, de heggen geknipt en noem maar op. Het zou namelijk zonde zijn als alle planten en bloemen dood gaan in de zomer of de winter. Dat wilt natuurlijk niemand.

Dieren in de tuin.

Ja het hoort bij de natuur en ze gaan niet zomaar weg. De dieren die in jouw tuin lekker rondlopen en hier eigenlijk gewoon lekker leven. Maar toch wil jij ze liever niet hebben, en dat is te begrijpen. Maar hoe ga je dit aanpakken? Je hebt verschillende dieren in de tuin en die hebben allemaal een andere aanpak nodig. Want hoe doe je bijvoorbeeld mollen verjagen? Of juist die muizen verjagen. Want ja daar kan je ook last van hebben. Nou heb je daar verschillende trucjes voor en net als voor de mollen, heb je daar verschillende klemmen voor. Het is juist net hoe jij het wilt aanpakken.

De bloementjes en bijtjes

Dit is misschien wel een leuker onderwerp om over te hebben dan de dieren te verjagen uit jouw tuin. Want welke bloemen en planten neem jij uiteindelijk in jouw tuin? Ga jij voor een super kleurrijke tuin? Of pak jij het wat rustiger aan en ga je voor soortgelijke tinten en hou je het misschien wel alleen groen of leg je juist stenen aan? Dat is natuurlijk geheel aan jou. Het is natuurlijk wel erg leuk om verschillende kleurrijke bloemen in de tuin te hebben en zo de bijen te verwelkomen. Want ja, zonder de bijen bloeien de bloemen niet. En ook al vinden we bijen niet altijd even leuk. We hebben ze echt nodig.

Dus wat ga jij met jouw tuin doen? Ga je hem bestraten? Mooie planten erin zetten? En ga je hem onderhouden? Vragen die je je altijd even moet afvragen als je je gaat bedenken hoe jij je tuin gaan aanleggen.