Ook al geloof je het nog niet helemaal als je naar buiten kijkt, de lente komt er aan. Je merkt het aan alles. De bomen worden weer groen. De lucht ruikt anders. Als je uit je bed stapt, ben je niet meteen helemaal bevroren en meer van dat soort zaken. Allemaal voordelen wat mij betreft maar er is ook een heel groot nadeel voor ons mensen en dat is dat er ook weer meer insecten komen.

Uiteraard zijn insecten hartstikke goed voor de natuur en ze zijn nodig en nuttig. Toch willen we ze niet in huis hebben. Dat is op zich logisch maar hoe voorkom je dat nu. Er zijn een aantal simpele en voor de hand liggende oplossingen. Ook heb ik er een waar je misschien niet meteen aan hebt gedacht.

Zorg er voor dat je geen eten op het aanrecht of ergens anders in huis laat staan. Naast insecten kan het ook ongedierte aantrekken. Om te voorkomen dat er van alles naar binnen kan vliegen kan je horren plaatsen. In de meeste gevallen kan je dit zelf.

Dan nu de tip waarvan ik denk dat je die nog niet eerder hebt gehad. Je kan namelijk een bijenbekje kopen.

Bijen bekjes

Toen ik dit woord voor het eerst hoorde, had ik er allerlei associaties bij. Ook zag ik dat kleine zwart met geel gestreepte dier duidelijk voor me. Ik zal even uitleggen wat het zijn en waarvoor je het kan gebruiken. Ik begin even bij een op het eerste gezicht onlogisch punt maar het zal zich allemaal wijzen.

In je huis heb je allemaal voegen zitten. Een aantal van die voegen zijn expres niet gevoegd zodat er een extra ventilatie mogelijkheid ontstaat. Dit zorgt er voor dat het huis droog blijft. Heel erg mooi natuurlijk maar ook een perfecte plek voor insecten om naar binnen te vliegen en beschut hun nest te beginnen.

Om dit te voorkomen heb je dus het bijenbekje. Het is een metalen veertje dat je in de voeg kan plaatsen. Het past zich aan de grootte van de voeg aan. De vorm ervan verklaart de naam een klein beetje. Het heeft de vorm van een klein bekje. Het is lastig om in woorden te omschrijven. Als je echt benieuwd ben naar hoe een bijenbekje er in het echt uit ziet, kan je denk ik het beste even op internet kijken naar een afbeelding. Dat zal veel verklaren.