Iedere dag worden er weer nieuwe dingen uitgevonden. Sommige nog ingenieuzer dan anderen. Ook als het gaat om handigheidjes in huis. Ooit was het helemaal bijzonder als je simpele buizen onder de vloer had lopen die de vloer verwarmde. Zo had je geen last van koude voeten. Maar tegenwoordig zijn we alweer wat verder op het gebied van verwarming. Dat zie je aan infraroodverwarming. Dit is de manier van verwarmen van de toekomst. Weg met die ouderwetse radiatoren! Maar, wat komt er dan voor in de plaats? In deze blog vertel ik je over infrarood verwarming en wat het kan betekenen voor jou in huis. Lees even je mee?

Wat is infrarood verwarming

Infrarood verwarming voelt als de prettige warmte die je op je huid voelt wanneer je in het zonnetje buiten loopt. Infraroodverwarming wordt als het ware in panelen geplaatst en zo krijgt u het gevoel dat de zon uw huis binnen schijnt. Doordat deze warmte een fijn gevoel geeft, is het van positieve invloed op uw gemoedstoestand. Daarnaast hoef je met infrarood panelen niet meer te stoken en dat scheelt een hoop geld. En omdat het dus energiezuinig is, is het ook nog eens beter voor het milieu. Door de stralingswarmte is het op de plek van de straling heel aangenaam terwijl de temperatuur om je heen lager is. Je bent immers nooit over op hetzelfde moment in je huis.

Plafond verwarming

Infraroodverwarming wordt dus geplaatst door middel van panelen. Maar wanneer dit geen optie is, kan je er ook voor kiezen om panelen op het plafond te plaatsen en op die manier een kamer te verwarmen. Je zult je niet verbranden aan hete radiatoren en het paneel is uit het zicht, ideaal! Wanneer je wat meer warmte wilt, is het een kwestie van de thermostaat omhoog draaien of, wanneer je maar weinig panelen geplaatst hebt, een extra verwarmingspaneel plaatsen. Heel simpel en het is zo gebeurt.

Spiegel en krijtbord verwarming

Infraroodverwarming bestaat ook voor spiegels. Heel handig want dat betekent dat je spiegel altijd op temperatuur is. Als je dan een keertje lang en heet gedoucht hebt, sta je niet vervolgens voor een beslagen spiegel. Met infraroodpanelen voor de spiegel en wanden creƫer je altijd een aangename temperatuur in de badkamer. Maar die wandpanelen kan je ook plaatsen in een krijtmuur. Door de zwarte verf zal hier dan meer hitte vanaf komen en is het prettiger om op te werken.