Het internet is tegenwoordig populairder dan ooit verwacht. Mensen doen hun boodschappen online, van kleding tot voedsel. En zelfs de televisie is niet meer het populairste platform om content op te laten zien. Wanneer je een webshop of iets dergelijks op wilt zetten, heb je een website nodig. In deze blog vertel ik je hoe je je website succesvol maakt.

Kies een onderwerp

Dit klinkt misschien als een heel logisch punt. Maar veel mensen gaan hier toch de mist in. Je wilt een onderwerp kiezen waar je passie ligt, maar je zult snel zien dat het te breed wordt. Bijvoorbeeld reizen. Dat is een heel breed onderwerp. Als je wilt dat mensen naar jouw website gaan, zul je dit moeten specificeren. Dit kan door bijvoorbeeld je reis onderwerp te specificeren tot solo reizen voor vrouwen. Misschien denk je dat je dan een minder groot publiek trekt, maar niets is minder waar. Mensen zullen dan weten dat je verstand hebt van een bepaald onderwerp en je sneller opzoeken.

Lok het publiek

Dit is natuurlijk belangrijk. Je wilt niet dat jouw harde werken ongemerkt op het internet staat. Je zult hiervoor reclame voor je website moeten maken. Dit kan bijvoorbeeld door erover te praten via berichten op sociale media. Ook kan je kiezen voor adwords professional. Dan komen de woorden die jij veel op je website behandeld op het internet voorbij met een link naar jouw website. Het is een investering maar wel eentje in je passie en werk.

Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Wanneer er dan publiek naar jouw website komt, via adwords professional bijvoorbeeld, dan gaan zij daar jouw geweldige teksten en foto’s bekijken, of niet? Wanneer jouw website er niet goed uit ziet of erger nog niet up to date is, zul je zien dat mensen zonder er verder aandacht aan te besteden snel weer weg zullen gaan. Besteed daarom voldoende tijd aan het uiterlijk van de website. Maak het aantrekkelijk en plaats links in je posts om mensen naar het volgende berichtje, kledingitem etc. te leiden.

En dan… de content

Goede content spreekt voor zich. Wanneer je ervoor kiest om je passie te volgen en een website ter ondersteuning daarvan op te richten, zul je zeker weten waar je over praat. Voor een succesvolle website is het wel belangrijk dat deze content aan een paar punten voldoet. Grammaticale correctheid bijvoorbeeld. En wanneer er meer mensen naar jouw content kijken, zullen zij ook verwachten dat dit blijft komen. Zorg ervoor dat je een schema hebt zodat het publiek bij je blijft en niet verveeld op zoek gaat naar andere websites.

Opzoek naar meer informatie? Bezoek dan de website van GMU!