We horen het steeds vaker, het volgen van een onlinecursus. Het is erg populair en zeker een goede tip. Doorleren wordt steeds populairder, maar wordt vaak verhinderd omdat we 4 jaar te lang vinden. Mensen die van het mbo komen willen vaak meer kennis doen, maar de drempel van 4 jaar is dan toch soms te groot. En dit geldt al helemaal voor de hbo’ers onder ons. Daarom hebben wij wat redenen voor je op een rijtje gezet waarom het volgen van een onlinecursus misschien een goede mogelijkheid is voor jou. En waar moet je rekening mee houden?

Tijd en plek

Met het volgen van een onlinecursus deel je je eigen tijd in. Het is dus volledig aan jou wanneer je aan de studie zit, hoelang je dit per onderdeel wilt doen, en ook vooral: waar. Wel is het goed om te weten dat als je eenmaal begint aan een onderdeel, je er wel genoeg tijd voor moet maken. Als je eenmaal bezig bent, moet je ook wel alle aandacht ervoor hebben. Anders neem je de kennis niet goed op en kan je het onderdeel gaan blijven herhalen. De plek waar je aan de studie zit is ook compleet aan jou. Werk je liever thuis in de woonkamer dan in een stille ruimte? Dan kan je daarvoor kiezen. Toch willen veel mensen in een café of zelfs een bibliotheek werken, zodat ze even los van thuis zijn.

Keuze

Er is keuze genoeg, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wel is het belangrijk om niet te groot te beginnen. Maak je training niet te groot, zeker niet als het om je eerste training gaat. Als je eenmaal bezig bent met het maken van je onlinetraining zijn er een aantal valkuilen. In je enthousiasme kun je allerlei onderdelen erbij halen, maar als je eenmaal bezig bent doorhebben dat het misschien toch net te veel is. Hierdoor wordt je training te groot en haak je alleen maar sneller af. Zorg ervoor dat je iets kiest wat je leuk vindt, waar je je goed in kan verdiepen en waar je ook echt iets mee kan.

Blended Learning

Dit is wellicht een nieuwe term voor je. Blended Learning is een Engelse benaming voor gemixt leren. Hiermee mix je verschillende leervormen tot een een leervorm die we dan een Blended Learning genoemd wordt. Je zou dus wel kunnen zeggen dat dit de ideale vorm is van een combinatie aan een klassikale en online leermodule.