Schoonmaken en opruimen

Een van de meest irritante maar noodzakelijke wekelijkse klussen is het schoonmaken van het huis en alles op orde houden. Het kost namelijk veel tijd en we leven in een steeds snellere en drukke wereld. We zijn druk bezig met een leuk sociaal leven en een goede carrière. Om deze redenen beschouw niet alleen ik de tijd die wekelijks kwijt zijn aan opruimen, schoonmaken en ordenen grotendeels als verloren tijd. Maar het zijn natuurlijk taken die wel gedaan moeten worden. Daarom bespreek ik in dit artikel een aantal tips om dit effectiever en in kortere tijd te doen. Zo ben je wekelijks zo min mogelijk tijd kwijt met deze taken.

Dagelijks een beetje

De eerste tip die ik wil meegeven is om elke dag een beetje te doen. Het is natuurlijk ontzettend verleidelijk om niks te doen qua schoonmaken en afwas maar op die manier ben je plots een heel weekend kwijt aan achterstallig werk. Het is veel fijner om dagelijks een klein half uurtje te besteden aan je appartement netjes en schoonhouden zodat het niet oploopt. Op die manier kun je je weekend aan leuke dingen besteden. Ikzelf probeer bijvoorbeeld elke dag aan het eind van de dag een half uur te besteden aan het voorbereiden van mijn appartement op de volgende dag.

Op die manier kun je de volgende dag effectief van start. Mijn moeder had bijvoorbeeld al toen ik nog thuis woonde de gewoonte om de tafel alvast te dekken voor het ontbijt de volgende ochtend. Dit was ontzettend fijn en als je dan in de ochtend nog slaperig bent en druk bent om op tijd naar je werk te gaan. Op deze manier optimaliseer je je dagelijks proces en begint schoonmaken en opruimen niet meer zo’n grote taak te lijken.

Goede prullenbak

Een andere handige tip is om te investeren in een goede en grote prullenbak. Een grote prullenbak is natuurlijk al fijn omdat je minder vaak het vuilnis buiten hoeft te zetten. Dit scheelt al een hoop tijd. Daarnaast kun je met een goede prullenbak ook een hoop schoonmaken voorkomen. Ik heb namelijk vaak meegemaakt dat een prullenbak na veel gebruik vies wordt aangezien het nu en dan voorkomt dat een vuilniszak scheurt. Het schoonmaken van de binnenkant van een prullenbak is geen leuke taak. Daarnaast kan een prullenbak met pedaal ook ontzettend fijn zijn. Zeker als je handen bezet zijn bijvoorbeeld tijdens het koken. Dit zijn slechts een paar kleine aanpassingen die een groot verschil in je leven zullen maken.