Vollere vrouwen hebben de neiging om hun lichaam te verstoppen onder ruimvallende kleding. Maar waarom nou? Tegenwoordig is ‘dun’ helemaal niet meer de standaard en al helemaal niet de definitie van mooi. Nu de zomer eraan komt en de temperaturen stijgen, worden de jurkjes uit de kast getrokken. Hier een aantal tips voor grote maten jurken en hoe je deze stylish draagt.

Kleuren en printjes

De huidige mode bestaat voornamelijk uit felle kleurtjes en printjes. Waarom zouden vollere vrouwen alleen zwart mogen dragen? Trek ook een jurkje in de kleuren rood, geel of oranje uit de kast! Niets zo aantrekkelijk als een vrouw met zelfvertrouwen. Bovendien zegt het ook veel over het karakter als je opvallende kleuren draagt. Je wordt doorgaans gezien als een vrolijker en gelukkiger mens. En gelukkige mensen zijn nou eenmaal aantrekkelijker en leuker om te zien. Ook de printjes zijn populair deze zomer. De polka-dot is een beetje verdwenen, maar er zijn genoeg andere printjes die leuk op jurkjes staan. Ga niet alleen maar voor de veilige verticale strepen, maar pak ook een een panter-printje of bloemetjes! Tip die ik wel zou willen meegeven is dat kleinere, drukke printjes niet altijd even flatteus zijn voor het figuur. Ga dus of voor de wat grotere printjes of een midden-maatje.

Mini, midi en maxi

In principe vind ik dat er voor grotere maten geen beperking staat in de lengte van de jurken. Mini, midi en maxi jurken kunnen door iedereen en elke maat worden gedragen. Wel zie ik vaak dat volleren vrouwen de mini jurkjes vermijden en richting de midi en maxi jurken lopen. Als je je daar zelf lekkerder in voelt, moet je dat natuurlijk doen. Maar mini jurken kunnen vollere dames even goed staan als de slankere dames! Een kort omslagjurkje met een leuk printje of in een leuke kleur, zeker doen! Maar de midi en maxi jurken zien we ook nog veel op straat. Ook bij deze jurken zou ik willen meegeven: vermijd zwart. Het ziet er een beetje ongezellig uit en niet heel zomers. Ga voor een leuke print of velle kleur. Voel je je niet helemaal op je gemak in een enorme opvallende jurk? Draag er dan een stoer spijkerjack of leren jasje overheen! Dat haalt het drukke van de kleur weg, het matcht heel goed en mocht de temperatuur naar beneden gaan heb jij je in ieder geval daar goed op voorbereid!