Vorige week ben ik samen met mijn man op vakantie geweest naar Ameland. De heenreis was al een redelijke rit. Eerst met de auto naar de pond, vervolgens met de pond over het water heen. Het varen duurde ongeveer anderhalf uur. Wat mij gelijk opviel was dat het zo ontzettend hard waaide! Dit werd mij al medegedeeld door mijn vriendinnen: op het wad waait het altijd hard. Echter had ik zo’n sterke wind niet verwacht. Mijn man leek het een goed idee om gelijk bij aankomst fietsen te huren. Ik vond het hiervoor iets te hard waaien, ik kom dan toch nauwelijks vooruit? Helaas hadden we geen auto bij ons op de boot. Dus moesten wij onszelf wel verplaatsen per fiets. Gelukkig hoorde wij van de mevrouw bij de receptie dat er om de hoek van het hotel zich een fietsverhuur bevond. Was dat eens handig!

De elektrische fiets is niks voor mij

 

Aangekomen bij de fietsverhuur riep mijn man: Kijk ze hebben ook elektrische fietsen voor je schat! Nou mij niet gezien ik ben nog lang geen 50+. Elektrische fietsen zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn of oud. Ik wilde mij niet laten kennen en nam een gewone fiets, wel met versnellingen uiteraard. Mijn man wilde graag naar het strand fietsen dus wij de duinen in. Dat viel mij toch is even tegen! Gigantische harde wind en vervolgens heuvel op en af. Ik had na 20 minuten fietsen gewoon al spierpijn. Ik wilde mijn trots niet opzij zetten en dacht ik laat mij niet kennen, ik fiets gewoon door! Het resultaat was dat ik nauwelijks kon lopen de volgende ochtend. Spierpijn in mijn bovenbenen en pijn aan mij kont tijdens het zitten. Ik zag al een pijnlijke vakantie in het verschiet.

 

Mijn redding: De elektrische fiets

 

Tijdens het ontbijt stelde mijn man voor om toch maar even de fiets om te gaan ruilen voor een elektrische. Ik gaf toch maar toe dat mij dat wel een prettig idee leek. Vervolgens hebben we hem dan ook omgeruild bij de fietsenverhuur. Eerst was het rijden wel even wennen. Maar wat een uitvinding zo’n elektrische fiets! Ik hoefde helemaal geen kracht te zetten. Ik klim supersnel elke berg op. Ik zou zeker iedereen een elektrische fiets aanbevelen, zeker als je grote afstanden moet rijden! Doordat ik geholpen word bij het trappen is de spierpijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen.