We hebben de eerste zomerse dagen van het jaar alweer achter de rug. De temperaturen lopen op en het blijft tot steeds later donker. De zomervakantie komt dan ook steeds dichter bij. Als je nog niks hebt geboekt maar wel graag voor een redelijke prijs op vakantie wil, dan is het nu echt tijd om te gaan boeken. Maar waar ga je dan heen? Er zijn zoveel soorten vakanties mogelijk, dat een keuze maken makkelijker gezegd dan gedaan is. In deze blog vertel ik welke bestemmingen bij jou passen, afhankelijk van je persoonlijkheid. Wie weet helpt dit je met de knoop doorhakken!

De natuur liefhebber

Hou jij ervan om omgeven te zijn door natuur en om ‘s avonds lekker met een biertje buiten een tentje te zitten? Dan is kamperen helemaal jouw ding. Of het nou 40 graden is of dat de regen met bakken uit de lucht valt, jij voelt je helemaal thuis op de camping. En groot gelijk heb je. Het is natuurlijk heerlijk om van je drukke werk te ontsnappen en je over te geven aan de primitiviteit van de natuur. Kamperen kun je eigenlijk bijna overal doen, van het Gardameer tot aan Scandinavië. Jij kunt je bestemming dus helemaal aanpassen op het klimaat en de omgeving die jou aantrekt. En hoewel het kan zijn dat jij van echt primitief houdt, hoeft kamperen dit niet eens perse te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook een glamping tent huren als je van iets meer luxe houdt. Dit zijn mooie tenten die uitgerust zijn met alles wat je nodig hebt. Zo kun je nog steeds van het campinggevoel genieten in de prachtige natuur, maar zul je geen comfort missen.

De luie zonnebader

Ben jij meer het type die ervan houdt om lekker bruin te worden aan het zwembad? Wil je dat de grootste zorg van je vakantie is of de wijn wel koud staat? Dan is een luie strandvakantie helemaal iets voor jou. Huur een huis met zwembad in de Spaanse bergen of aan de Portugese kust. En als dit niet exotisch genoeg voor je is, kun je ook genieten van je rust op de Thaise eilanden of op het strand in Hawaii. Hou je enorm van lui, maar wil je ook een beetje de omgeving bekijken? Dan is het een goed idee om een auto te huren in het land van bestemming. Hiermee kun je dan af en toe een dagje op stap om de omringende stadjes te verkennen.

De globetrotter

Kom jij liever niet meer dan 1 keer in een land omdat je graag de hele wereld wil zien? Dan ben jij een echte avonturier die andere culturen en gebieden wil leren kennen. Qua bestemming is het dan vooral belangrijk dat je ergens heen gaat waar je nog niet bent geweest. Ik raad aan om een keer een bezoekje te plegen aan de informatiemarkt van een reisorganisatie. Hier kun je volop inspiratie doen voor mooie bestemmingen en vette reizen. En wie weet kun je hier meteen wel een vakantie boeken, dan ben je snel klaar!