De zomer komt er weer aan en dan begint het bij mij te kriebelen. Ik kijk eens mijn huis rond en vervolgens mijn tuin. Elk jaar weer kom ik dan op het idee dat het anders moet. En wel meteen, natuurlijk. Tijd voor de grote schoonmaak. Dit jaar is vooral mijn tuin aan de beurt. Het onkruid reikt tot aan de hemel, vele struiken zijn fors uitgegroeid en de tegels, die ik al heel lang wil vervangen, zien groen. Die houten schutting moet er ook uit en zo heb ik nog een aardig wensenlijstje. Helaas staat de laatste keer dat ik de tuin deed mij nog vers in het geheugen. We huurden een bak en reden af en aan naar de vuilstort. Het was een enorm gesjouw. Daar heb ik dit jaar echt geen zin in. Ik ga dit jaar een vuilcontainer huren.

Vuilcontainer huren: maak het je makkelijk

Mijn buurvrouw heeft het al eens een keer gedaan en zij kon mij zo de vele voordelen opnoemen van een vuilcontainer huren. Het belangrijkste voordeel is wel dat je lang niet meer zoveel hoeft te sjouwen. Je zet de container voor de deur, smijt daar alles in en vervolgens wordt de vuilcontainer weer netje opgehaald. Makkelijker kan het toch niet. Zoals gezegd reed ik een paar jaar geleden af en aan naar de vuilstort en nu denk ik dat een vuilcontainer huren ook nog wel eens veel tijd kan opleveren. natuurlijk moet je wel even goed uitzoeken wat mag en niet mag. Zo moet je duidelijk aangeven waarvoor je de container wilt huren want net als bij ons huis-, tuin- en keukenafval moet alles wel netjes gescheiden worden. Nou ja, dat vind ik ook wel logisch. Verder moet je even kijken waar de container mag staan. Hij mag een bepaalde tijd op een parkeerplaats staan, zo nodig. Al geldt ook voor de container een vergunning als die in jouw buurt geldt.

Op mijn gemak de tuin in

Inmiddels staat de vuilcontainer voor de deur en ben ik druk bezig in de tuin. En het is net zo makkelijk als ik me had voorgesteld. Ik smijt alles in die container die over een paar dagen weer wordt opgehaald. Het werk aan de tuin gaat gestaag door en het begint echt op te knappen. Ik heb geen stress omdat ik straks weer naar de vuilstort moet rijden of zo. Het is echt ideaal. Dus heb je veel weg te gooien? Ga een vuilcontainer huren.