En nu? Drie tips voor een onhandig mens

Iedereen die ik ken is wel een beetje onhandig en stoot wel eens een glas om of laat wel eens iets vallen. Maar toch bestaan er ook mensen die een beetje of zelfs heel veel meer onhandig zijn dan de gemiddelde mens. En daar ben ik er eentje van. Al als kind dacht de omgeving van mijn ouders dat ik niet goed kon zien en niet goed kon horen omdat ik zo onhandig was. Gelukkig was er niks mis met mij maar kwamen ze erachter dat ik gewoon een tikkeltje meer onhandig ben dan de ‘gewone’ mens. En heb jij hier toevallig ook last van? Dan heb je mazzel, want dit is precies waar deze blog over gaat. Deze blogs geeft je namelijk tips voor als je ook een onhandig mens bent. Geschreven door een onhandig mens, voor een onhandig mens! 

Tip 1: bescherm je spullen 

Mijn eerste tip is om te allen tijde je waardevolle spullen te beschermen. En dan bedoel ik niet door ze niet te gebruiken of achter slot en grendel te plaatsen, want dan heb je er niks aan natuurlijk. Nee ik bedoel door ze te beschermen met een hoesje of tasje erom! Doe dus eens verstandig en bestel een hoes voor je laptop, een tas voor je camera en een beschermhoesje voor je telefoon. En gebruik hem dan ook! En als je argument om hem niet te gebruiken is dat je hoesjes saai of lelijk vindt, dan is dat geen excuus. Je kunt namelijk hartstikke mooie hoesjes kopen tegenwoordig en zelfs zelf hoesjes ontwerpen. Telefoonhoesje maken met een foto bijvoorbeeld? Google maar eens op ‘zelf hoesje maken huawei’ en je krijgt genoeg hits! 

Tip 2: WA-verzekering

Daarnaast is het belangrijk als je onhandig bent om goed verzekerd te zijn. En niet alleen als je onhandig bent natuurlijk. Want in Nederland is een WA-verzekering bijvoorbeeld sowieso verplicht! Dit is heel goed want een WA-verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering en deze wil je echt hebben. De WA-verzekering is namelijk voor de schade die je aan spullen van een ander veroorzaakt. Laat je dus een keer de telefoon van je beste vriend vallen of gooi je water over de laptop van je huisgenoot, dan is dit geen probleem. Dan kan je gewoon je WA-verzekering aanspreken en dan wordt de schade die je hebt veroorzaakt voor de ander vergoed! 

Tip 3: zorgverzekering 

Naast de WA-verzekering is het ook slim om eens naar je zorgverzekering te kijken als je onhandig bent. In verschillende zorgverzekeraars en type zorgverzekering bestaan namelijk veel verschillen in wat wel en wat niet wordt vergoed. Als je heel onhandig bent kan het namelijk best nuttig zijn om fysiotherapie in je pakket te hebben. Want als je dan valt, wat waarschijnlijk voor een onhandig persoon nogal eens gebeurt, dan kan je in ieder geval een fysiotherapeut in de hand nemen voor een sneller herstel. 

Geef een reactie