Vind jij je huis een beetje te klein worden? Een optie is natuurlijk om te verhuizen naar een groter huis. Dit is echter wel weer een hele onderneming. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je huis groter te maken of enkel groter te laten lijken. Een jaar geleden kampte ik met hetzelfde probleem. In deze blog vertel ik over de drie manieren waarop ik mijn huis ruimer heb gemaakt.

Een grote opruiming doet wonderen

Toen ik mijn huis te krap begon te vinden, besloot ik er eerst een kritische blik op te werpen. Ik kwam toen tot de conclusie dat mijn huis eigenlijk wel heel vol stond. Zo had ik een aantal kastjes staan waar allemaal spullen in opgeborgen zaten. Maar de spullen die ik hierin bewaarde, gebruikte ik eigenlijk nooit. Die kastjes stonden daar dus voor niks en namen alleen maar ruimte in beslag. Ik maakte een weekend vrij in mijn agenda en hield een grote opruiming. Ik stond versteld van hoeveel spullen er wel niet weg konden. Na een paar volle vuilniszakken en een ritje naar de stort, was mijn huis ineens een stuk leger.

Herinrichting voor een ruimer gevoel

Nadat alle troep en onnodige kastjes uit mijn huis verdwenen waren, had ik al veel meer ruimte. Toch kreeg ik niet perse een ruimer gevoel. Dit kwam voornamelijk door de manier waarop ik mijn huis ingericht had. Sommige meubels stonden op een ongemakkelijke plaats en blokkeerden de wandelruimte in de woonkamer. Ik besloot dus de hele inrichting eens om te gooien en te spelen met nieuwe plaatsen van alle meubels. Uiteindelijk kwam ik tot een optimale inrichting wat een veel ruimer gevoel gaf.

Een kleine verbouwing

De twee manieren hiervoor kosten mij geen cent, maar waren wel enorm effectief. Toch was ik nog niet honderd procent tevreden. Ik wilde namelijk graag een kantoortje voor mezelf creëren, omdat ik regelmatig vanuit huis werk. Aangezien de vorige manieren alleen voor een ruimer gevoel zorgden, in plaats van een daadwerkelijke toename van het oppervlak, had ik hier nog steeds geen plek voor. Daarom besloot ik te investeren in een dakopbouw. Dit is een verbouwing van je huis waarbij je de ruimte vergroot. Zo kun je met een dakopbouw bijvoorbeeld je zolder ombouwen tot echte kamer. Ook kun je bij een plat dak een hele nieuwe verdieping creëren door middel van een dakopbouw. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan een dakopbouw, maar vergeet niet dat het nog altijd goedkoper is dan het kopen van een nieuw huis!