Een rondreis in Bali is echt goedkoper dan je denkt! Mijn vriend en ik waren vorig jaar opzoek naar een leuke zonvakantie waarbij we een bepaald budget in gedachte hadden. Een rondreis Bali is namelijk ongeveer even duur al 2 weken naar een vakantiebestemming in Europa afreizen. Je vliegticket is wel duurder, echter zijn de hotels en het algemene leven veel goedkoper daar. Je hebt altijd lekker weer, nauwelijks kans op regen buiten het hoogseizoen om. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen. Alleen moet je wel 12 uur vliegen, dat moet je ervoor over hebben.

 

 

Wat kun je allemaal doen in Bali

Het verbaasde ons wat je allemaal kunt doen in Bali. Je kunt kiezen voor toeristische trekpleisters zoals verschillende tempels en bepaalde stranden. Het is mooi en inspirerend om te zien maar na 3 tempels heb je dat ook wel weer gezien. Wanneer je ervoor kiest om meer het plattenland in te trekken, leer je veel meer over de cultuur en kun je ook veel meer genieten van de mooie natuur en rijstvelden. Veel velden kun je langs de wegen vinden, toch zijn er ook veel mooiere plekken bijvoorbeeld op bergen. Een ander toeristisch dingetje zijn de olifanten. Je kunt een olifantenrit maken, op de rug van een olifant. Echter ben ik hier zwaar op tegen. Een olifant behoort in de natuur en behoort niet aan een touw vastgebonden te zitten en wachtend op het moment dat er weer een (veel te zware) toerist op zijn rug klimt. Wel zijn olifanten farms erg mooi. Olifanten, vooral gewonde of oude olifanten, worden daar verzorgd waar je aan mee mag helpen. Ik ben dol op olifanten en vond het dan ook erg gaaf om een dier te verzorgen. Is weer eens wat anders dan geitjes op de kinderboerderij de fles geven.

 

 

Het eten en drinken in Bali

Een rondreis Bali houdt ook in dat je de frikandellen en kroketten niet zal tegenkomen. De lokale voedingsmiddelen zijn vers, vlees net geslacht, niks uit een pakje en allemaal met verse kruiden bereid. Enige waar je op moet letten bij een rondreis Bali is dat je geen vlees soorten per ongeluk voorgeschoteld krijgt waar je zwaar op tegen bent. Hierbij kun je denken aan hond of kat. Wat bij ons huisdieren zijn, is voor hun hetzelfde als een koe of varken. Neem altijd een woordenboekje mee, zo’n pocket voormaat. Zo voorkom je dat je voedingsmiddelen eet wat je niet wilt eten.