We weten allemaal dat de zomer weer voor de deur staat. Dat betekend warmer weer en langere dagen. Maar dat is nog niet alles, het is namelijk ook de tijd dat iedereen weer begint te klussen. De klus waar ik nu mee bezig ben is het schilderen van mijn kozijnen. Dit is een klus die vaak veel werk kost, maar toch eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Maar nu moet ik eerst een goede schuurmachine aanschaffen om het voorwerk te doen.

Stap 1: schuur de kozijnen

Ja de schuurmachine is waar het allemaal mee begint. De oude verf moet er eerst vanaf geschuurd worden en het oppervlakte van het hout moet grip hebben voor de grondverf. Hierom is stap 1 dus schuren. Maar mijn oude schuurmachine is een aantal jaren terug toch helaas kapot gegaan. Hierom is bij mij stap 1 : koop een nieuwe schuurmachine. Wordt het een makita schuurmachine of toch een festool schuurmachine?

Wat heb je nou nodig als je een nieuwe schuurmachine koopt, wat zijn de punten waaraan een goede schuurmachine nou moet voldoen? Nou, voor mij is dat dus het volgende. Een schuurmachine moet allereerst gewoon goed werken. Hij moet gewoon in een keer de plek waar je de schuurmachine op aanbrengt schuren. Ook is er dan vervolgens de keuze om een accu of een stekker uitvoering te kopen. Een accu of een stekker hebben beide voor en nadelen. Het voordeel van een accu is dat je niet de hele tijd een verlengsnoer achter je aan moet slepen. Ik heb bijvoorbeeld erg hoge kozijnen, dus dan wordt dat al snel vervelend. Maar het nadeel van een accu is natuurlijk dat de accu na verloop van tijd leeg is.

De ideale schuurmachine gekocht

Nu heb ik na een tijdje nagedacht te hebben, toch gekozen voor een accu. Het is een accu die lang meegaat en er zitten twee verschillende bij, zodat als de ene toch leeg raakt, ik de andere kan gebruiken terwijl de eerste oplaad. En dan kan eindelijk het schuren beginnen. Het is een heuse klus, elke keer weer. Nu het schuren klaar is brengen wij de grondverf aan terwijl de accu’s van de schuurmachine weer aan het opladen zijn. Zodra de grondverf droog is een dagje later, kan ik eindelijk de normale verf aanbrengen, wachten tot het droog is en klaar is kees! Nog 4 andere ramen te gaan.