Wanneer op de uitnodiging staat dat er van je verwacht wordt dat je formeel gekleed gaat is dat vaak lastig. Je gaat bij andere genodigden na wat zij zullen aandoen en struint alle winkels af op zoek naar een geschikte outfit. Het hoeft niet per se heel moeilijk te zijn om een goede, nette outfit te vinden. Je moet alleen wel weten welke items daar bij komen die je kunt gebruiken om je nette outfit af te maken. In deze blog frissen wij je geheugen graag even op. Zo weet je straks precies welke dingen je kunt toevoegen aan je kleding om aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

De basis

Iedereen weet waar je aan moet denken als je alleen de basis voor een formele outfit nodig hebt. Het gaat dan vaak om een pantalon een net overhemd en een jasje. Belangrijk is dat je goed nadenkt over de kleur. Meestal kiest men voor zwart of donkerblauwe pakken. Dit zijn alleen niet de enige soorten. Ook beige, grijze pakken en pakken in felle kleuren zie je steeds meer. Voor de felle kleuren geldt alleen wel dat ze erg opvallend zijn. Meestal is dit  niet wat men bedoelt als er gevraagd wordt je formeel te kleden.

Zo maak je het af

Een goede outfit wordt gecreëerd door de kleine toevoegingen die je erbij combineert. Zonder de accessoires zou iedereen er in pak precies hetzelfde uitzien. Je keuzes voor de accessoires bij je nette outfit maken het persoonlijk. De meeste mannen gaan bij dergelijke gelegenheden voor een das. Ook strikken zie je tegenwoordig steeds meer. De strikken zijn makkelijker dan een das en zien er toch goed uit. Welk van de twee je kiest zegt een hoop over je persoonlijkheid. Ook manchetknopen, bretels en je schoenen zijn eyecatchers. Tip: ga je voor een simpel pak, combineer deze dan met schoenen die een leuk element hebben. Zo val je niet weg in de menigte.

Alle winkels langs?

Als je niet echt het type bent dat een hoop pakken en nette schoenen in zijn garderobe heeft, moet je wat gaan kopen. Al die strikken, schoenen en overhemden vind je in een hoop winkels. Tegenwoordig is het alleen niet meer nodig om alle winkels af te gaan. Zolang je jouw maten weet kun je jouw outfit voor de gelegenheid namelijk ook gewoon online bestellen. Zal je een hoop tijd schelen tijdens de voorbereidingen voor het volgende feest met een dresscode als deze!