Als je ergens rust nodig hebt, is het vervelend als je steeds afgeleid wordt door de geluiden om je heen. Zelfs het kleinste dingetje waar je normaal gesproken helemaal geen aandacht aan zou schenken is nu iets vervelends. Een deur die verderop dichtslaat, gepraat uit een andere kamer. Dat eerste kan je makkelijk oplossen met een deurdranger, en voor dat andere probleem moet je misschien toch maar even vragen of het niet wat stiller kan. Zo kunnen de kleinste dingen afleiden, en als je echt iets af moet maken is dat heel vervelend. Hoe kan je dit soort dingen dan voorkomen? Je wilt immers wel je deadline halen.

Genoeg voorzorgsmaatregelen

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat de werkplaats rustig en ongestoord is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over afleidende geluiden of andere mensen die om jou heen druk in de weer zijn. Deurdrangers zijn bijvoorbeeld een goed voorbeeld om niet afgeleid te worden door het rondlopen van anderen. En een rustig kantoor, met deurdranger, is weer een voorbeeld om de rest van de geluiden af te sluiten. Of je nu op een werkplaats bezig bent, of in je eigen huis. Een kantoor is altijd een goed idee.
Deurdranger

Geen afleiding om je heen

Zorg dat als je aan het werk gaat, je ook echt alleen aan het werk gaat. Dus dat er geen afleiding om je heen is om tussendoor toch nog even wat anders te doen. Als de optie er niet is om iets anders te gaan doen, dan heb je ook minder snel de neiging ertoe. Met een net bureau of een nette tafel kom je al een heel eind verder. Je hebt alleen maar nodig wat je nu moet doen, en alle andere zaken die je nog moet of wilt regelen die komen later wel weer. Je kunt immers maar één taak tegelijk doen.

Ga niet overwerken

Het kan natuurlijk ook dat je al zo lang zo hard aan het werk bent dat alles gewoon afleidend is. Die vlieg op de muur is dan zelfs nog interessanter dan het werk wat je moet doen. Het is dan wel belangrijk dat je je werk af krijgt, maar je moet natuurlijk ook niet over gaan werken. Als je denkt dat je brein echt eventjes niets meer kan processen, dan is het misschien wel een goed moment om een pauze te nemen. Het hoeft niet lang te zijn, een kwartiertje, misschien een half uur. Maar neem in ieder geval wel even een break. Zet de deur dan open met de deurdranger voor wat frisse lucht.