Een bookmaker, ook wel bookie genoemd, is een plaats waar je een weddenschap kunt plaatsen voor een sportwedstrijd. Het gokken op de win van een bepaalde groep of enkele persoon gaat jaren terug. Voor het voetbal is een bekend wedkantoor de Toto, waar nog steeds de grootste weddenschappen worden gedaan. Inmiddels zijn er vele bookkeepers online waar je gemakkelijk mee kunt doen met nieuwe weddenschappen. Maar wat kun je dan precies met zo´n bookmaker? En hoe vergelijk je de verschillende bookmakers die er zijn?

Wat doet een bookmaker

Wanneer je dus een weddenschap wilt plaatsen dan komt je altijd uit bij een bookmaker. De term komt uit de praktijk voort omdat vroeger de uitslagen gewoon werden bijgehouden in een notitieboekje. En ook toen gingen er al vele weddenschappen aan vooraf. Inmiddels is dit allemaal online te doen. Je ziet op de bookmaker website de weddenschappen die zijn gedaan. Je plaatst er je weddenschappen voor bepaalde wedstrijden of toernooien. Bovendien is het eigenlijk een soort gemeenschap waar continue tips en kennis kan worden uitgewisseld. Vaak hebben de bookmakers websites ook een chat, als het ware de online kroeg zonder sluitingstijd. De enthousiastelingen die net zo bezig zijn met sport als jij delen daar dan ook hun ervaringen. Het is dan ook slim om bij het uitzoeken van een bookmaker die je wilt gaan gebruiken te kijken naar hoe jij je voelt binnen die community.

Verdienen aan weddenschappen

Bookmakers proberen zelf niet zo nodig te verdienen aan de weddenschappen die particulieren doen, maar verdienen aan het totale evenement. In principe zorgt de bookmaker er voor dat de weddenschappen in balans blijven. Soms rekenen zij ook een vergoeding voor een geplaatste weddenschap, dat zijn dan de zogeheten bookmaker marges. Er worden continue bijvoorbeeld voetbal wedtips gedeeld waardoor het sowieso een spannende uitwisseling is!

Wanneer je weddenschappen wilt gaan plaatsen dan is het van belang om te weten wat odds zijn. De drie belangrijkste soorten odds in het wedden zijn de fractionele odds, decmiale odds, en moneyline odds. Je kunt dit zien als verschillende manieren om kansen in te schatten. Bookmakers maken een schattig van de winkansen van een bepaald team bijvoorbeeld. Wanneer er verwacht wordt dat een team gaat winnen, dan krijgen ze de hoogste odds toegekend. Andersom geldt dat wanneer de kans laag ingeschat word voor een bepaald team, dan krijgt dat team een lagere notering. Zo kun je via de bookmakers hoe een spel er voor staat. De odds veranderen wel continue doordat een wedstrijd natuurlijk allerlei onvoorziene omstandigheden kent.

Op zoek naar een passende bookmaker

Wil je een professionele bookmaker vinden dan is het slim om deze te vergelijken. Er is namelijk vaak ook een aantrekkelijke bookmaker bonus te krijgen. Zo zijn er om te beginnen diverse interessante welkomstbonussen te krijgen. Wanneer je je inschrijft bij een bookmaker dan krijg je bijvoorbeeld gratis weddenschappen. Hierdoor kun je alvast gaan deelname met een weddenschap, zonder daarvoor je eigen budget te gebruiken. Ook heb je bijvoorbeeld speciale vriendenbonus of mobiele bonussen. Het is daarom verstandig om te kijken wat een bookmaker allemaal te bieden heeft. Zo kun je echt iets leuk halen uit het wedden.