Wanneer je minder mobiel wordt, kan het weleens demotiveren om op pad te gaan. Maar dat is nergens voor nodig. Tegenwoordig wordt er veel meer aandacht gevraagd voor oudere mensen óf jonge mensen met een verminderde mobiliteit. Mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een rollator. In deze blog geef ik je tips over activiteiten die er speciaal zijn voor ouderen. Maar veel van deze activiteiten kunnen ook voor jongeren georganiseerd worden. Er zijn ook speciale vakanties voor ouderen waar, door de doelgroep, automatisch rekening gehouden wordt met eventuele lichamelijke problemen, maar ook met gedeelde interesses voor een onvergetelijke vakantie.

Activiteiten met de rollator

Misschien spreekt deze blog je aan omdat je niet meer zo goed ter been bent, dan wil je misschien een rollator kopen indien je deze niet hebt. Met dit hulpmiddel kan je namelijk ineens weer stukken wandelen en boodschappen doen omdat het je ondersteunt. Activiteiten die je kan doen met een rollator zijn bijvoorbeeld samen een parkwandeling maken met een vriend of vriendin. Je kan ook kiezen voor een wijnproeverij of een activiteit waarbij je kan zitten zoals bijvoorbeeld een avondje theater. Door de rollator ben je mobiel om bij het theater te komen en kan je, eenmaal daar, rustig gaan zitten. Zoek voor deze activiteiten een vriend, vriendin of familielid en voor je het weet heb je een geweldige dag.

Vakanties speciaal voor ouderen

Doordat er dus steeds meer aandacht wordt gevraagd voor ouderen worden er ook meer dingen voor hen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld: vakanties voor ouderen. Via het internet kan je hiernaar zoeken en kiezen voor de vakantie die jou het meest aanspreekt. Vaak staat bij de omschrijving van de reis of het geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Met een paar klikken op de knop heb je jouw vakantie zo geboekt en voor je het weet ben je op reis. Misschien dacht je dat dat niet meer kon maar bij dit soort reizen is er genoeg ondersteuning van de reisleiders om het toch mogelijk te maken.

Zo zie je met deze tips zijn er genoeg opties om de deur uit te gaan. En doordat dit soort organisaties bestaan, bewijst het ook dat een verminderde mobiliteit geen reden tot schaamte is. Wij mensen zijn sociale wezens en dat stopt niet als we de 50 gepasseerd zijn. Nu zal niet alles voor iedereen even toegankelijk zijn maar ik wil met deze blog laten zien dat er wel opties zijn, je bent niet alleen.