Eindelijk ben je volwassen. Het is tijd om je dromen waar te maken. Maar waar begin je mee? Voor veel (veelal mannen) is het een droom om een soort ‘mancave’ te hebben. Een plek in het huis waar ze ongestoord kunnen doen wat ze het liefst doen. Begrijp me niet verkeerd , ik heb het nu over een plek waar ze kunnen gamen, films kunnen kijken of kunnen hangen met vrienden. Als je dat wilt, is het dus belangrijk om woonruimte te hebben waarbij die mogelijkheid er zou kunnen zijn. Er moet dus genoeg ruimte zijn. Als het ware moet er een kamer ‘over’ zijn.

Eisen

Waar moet een goede mancave aan voldoen? Dat is natuurlijk een goede vraag. Hij is ook lastig te beantwoorden omdat het voor iedereen anders is. De een wil er een vette Game computer hebben staan terwijl de ander misschien liever een mooie pooltafel neer wil zetten. Zelf heb ik er een beamer neer gezet.
Bij het inrichten van een mancave is het vooral belangrijk dat je er neer zet wat je er graag wilt hebben. Ook kan het handig zijn om op de toekomst te anticiperen. Heb je nu bijvoorbeeld alleen geld voor een game computer maar wil je er later ook een beamer neer zetten? Dan is het handig om daar nu al rekening mee te houden. Je kan bijvoorbeeld een andere plek kiezen om je computer neer te zetten.

Regels

Wat mij betreft zijn er eigenlijk niet echt regels van toepassing. Het is gewoon belangrijk dat er een plek in huis is waar ik me kan terug trekken en even helemaal kan verdwijnen. Ik doe dat door lekker een film te kijken op de beamer. Het hele vertrek kan ik donker maken. Verder staat er dus een beamer en een mooie geluidsinstallatie. Om het helemaal af te maken heb ik een comfortabele stoel neer gezet en klaar is kees. Meer hoef ik eigenlijk niet te hebben. Zoals ik al eerder aangaf, regels heb ik eigenlijk niet. Wel is er een soort stilzwijgende afspraak dat er niemand in die kamer komt om bijvoorbeeld even iets te vragen als ik lekker film aan het kijken ben. Als iemand zin heeft om ook de film te kijken mogen ze er natuurlijk wel altijd bij komen zitten. Al moeten ze dan wel op de grond zitten omdat ik er maar een stoel heb neer gezet. Stiekem is dat eigenlijk een soort ontmoedigingsbeleid.
Hoe ziet jouw ideale mancave eruit?