De winter is voorbij – en dat is maar fijn ook. Ik houd wel van een zonnetje op mijn bol en een blaadjes aan de bomen. De terrassen stromen vol en de kleding wordt steeds korter. Toch ben ik nog steeds dol op de winters. Koud buiten, maar warm en knus binnen. Weekenden thuis blijven, uitgebreid koken en veel filmpjes op de bank kijken met vrienden of vriendinnen: heerlijk! Het blijft toch altijd wel een uitdaging om je stylish en fashionable te kleden in de winter. Winterkleding is over het algemeen immers niet ontzettend flatteus. Ook winterjassen blijven een uitdaging voor mij: ze moeten warm, makkelijk te matchen, flatteus en origineel zijn. Dit is nog een hele opgave. Hieronder een aantal van mijn favorieten dames winterjassen van afgelopen winter 2019.

De parka

De parka never gets old. En gelukkig ook maar! De jas is niet alleen makkelijk te combineren en voor vrouwen over het algemeen goed getailleerd, maar hij is over het algemeen ook goed warm en waterdicht! Bovendien zag ik steeds meer vrouwen in afgelopen winter in de parka lopen. De parka krijgt dus weer zijn plekje terug, na een aantal winters toch een beetje uit het oog te zijn verdwenen. Parka’s gevuld met veren of wol zijn het aller warmst. In Nederland is dat wellicht een overbodige luxe, maar zo heb je wel direct een winter- en ski-jas in één! Voor originaliteit scoor je met de parka wel minder punten. Ben je erg gesteld op eruit springen? Dan zou ik aanraden te gaan voor een parka in een uitdagende kleur of print of een meer “urban” style te zoeken. Dat zul je er toch nog wat uit kunnen springen!

De sportieve, korte jas

Deze heb ik in de winter van 2019 veel gezien en ik verwacht dat de sportievere en korte jas volgende winter weer prominent aanwezig zullen zijn. Met een sportieve jas kun je al gauw denken aan jassen van bijvoorbeeld North Face of Nike. Deze merken waren behoorlijk populair in de winter van 2019 en zullen in de winter van 2020 nog populairder worden verwacht ik. Ook Tommy Hilfiger en Abercrombie and Fitch zijn in populariteit gestegen. Dit komt niet per se door het sportieve model, maar wel door het korte model. Een korter model, vaak lichtelijk oversized en in een opvallend kleurtje dan wel een subtiele kleurencombinatie. Het was niet het meest warme model wat ik voor een winterjas heb gezien, maar cool zag het er zeker uit. Voor degenen die geen fortuin willen uitgeven aan een dergelijke winterjas: de Monki volgde deze trend goed op. Ik verwacht deze jassen terug te zien volgende winter.