Een cursus schilderen of een workshop tekenen verrijkt je leven

Het klinkt misschien een beetje hoogdravend dat een cursus schilderen of een workshop tekenen je leven verrijkt. Maar niets is minder waar. Je leert met een cursus schilderen namelijk zoveel meer dan alleen omgaan met kwasten, doek en verf. Je leert namelijk ook écht kijken. Kijken naar de wereld om je heen en dan ook nog naar de kleinste details. Zo zie je dingen die je niet eerder zag. Heb jij al eens écht goed gekeken naar de plant die al jaren in je huis staat? Naar de manier waarop de blaadjes aan de takken zitten, de verschillende kleuren per blad en de structuurverschillen tussen nieuwe blaadjes en al grotere bladen? Nee toch?

Volg een cursus schilderen en leer kijken

Want alles dat om je heen is, dat neem je voor lief. Je kijkt er niet echt naar. Je ziet het en dat is het wel een beetje. Maar als je een cursus schilderen volgt, zul je verder gaan dan dat. Je kijkt echt naar ieder klein detail. Loop bijvoorbeeld je tuin eens in. Je ziet bloemen. Roze, rode, gele en oranje bloemen. Maar hoe zien die bloemen er nu écht uit? Hoe zit het met de stampers en de meeldraden? En heb je al gezien dat die gele bloem kleine roze stipjes heeft op ieder blad? Vast niet. Door een cursus schilderen te volgen zie je ineens veel meer.

Een cursus volgen in tijden van corona?

Dat is nog steeds mogelijk! Je hoeft namelijk de deur niet uit. Je volgt de cursussen gewoon online. Met filmpjes, voorbeelden, verhalen en opdrachten kom je zo al een heel eind. Je kunt je vragen stellen aan een echte docent en je zo steeds verder bekwamen in tekenen of schilderen. Door deze interactieve cursussen merk je haast niet dat je niet in een klaslokaal zit. Je werkt in je eigen tempo en op je eigen tijden.

Een vervolgcursus volgen of juist een andere richting inslaan?

Als je je eerste cursus schilderen hebt afgerond, dan heb je misschien de smaak te pakken en wil je nog verder leren. Het kan echter ook zomaar zijn dat je een andere richting wilt inslaan. Misschien wil je een taal leren, meer leren over cryptocurrency of leren omgaan met Excell. Alles kan! Je kunt bij Soofos cursussen volgen in ontzettend veel richtingen. Je bent immers nooit uitgeleerd. Kies je voor een hobbycursus of een cursus die van toegevoegde waarde is voor je werk? Dat is aan jou!

Geef een reactie