Overal om ons heen worden we geconfronteerd met onszelf, ons lichaam, onze gezondheid. Helaas gebeurt dit niet altijd op de meest gezonde manieren. Plus size campagnes worden bijvoorbeeld wel steeds populairder, maar uiteindelijk worden gezichten nog steeds eindeloos gephotoshopt, wisselen kledingmaten per winkel, en noem het allemaal maar op. Met de nieuwe trend van fitgirls die op instagram hun gezonde leefstijl promoten verliezen we onszelf dan weer al snel de verkeerde kant op door verkeerd te sporten of juist weer te weinig te gaan eten, en zonder resultaat. Maar waar het uiteindelijk allemaal om gaat is je gezondheid!

Je lichaam

Ieder lichaam is anders, en iedereen heeft van nature een andere bouw, een ander percentage vet en spieren. Stap 1 is dus stoppen met vergelijken. Verander je leefstijl niet om je lichaam te veranderen, maar om je gezond te voelen. En dan verandert je lichaam vanzelf mee! Het is ongezond om te streven naar een lichaam of een gewichtsdoel wat voor jouw natuurlijke bouw niet haalbaar is. Hierdoor blijf je teleurgesteld worden, terwijl het uiteindelijk alleen maar om je gezondheid gaat. En als je van binnen en van buiten gezond bent, dan gaat je lichaam dat vanzelf ook uitstralen!

Zorg dus dat je altijd voldoende groentes en fruit eet, het juiste aantal calorieën voor jouw lengte, leeftijd en gewicht binnen krijgt, en beweeg voldoende. Dat hoeft niet in de vorm van intensief sporten, maar een beetje conditie helpt je lichaam al enorm. Als het nodig is kun je extra vitaminen en mineralen slikken. Ook beweren velen dat bijvoorbeeld producten als CBD capsules zouden kunnen helpen met de weerstand en het voorkomen en tegengaan van bepaalde kwaaltjes. Het is altijd het proberen waard!

Je geest

Je lichaam past zich altijd ook enorm aan aan je mentale gezondheid. Probeer stress te voorkomen, omdat dit zich vaak in lichamelijke kwaaltjes kan uiten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan – als die stress er eenmaal is, kun je die niet zomaar laten verdwijnen. Hoe graag we dat soms misschien ook willen. Maar met een goed slaapritme en structuur in je leven, in de vorm van bijvoorbeeld vaste werktijden, ontlast je je geest al voor een heel groot deel. Gun jezelf af en toe wat ontspanning, mediteer en kom zo nu en dan écht goed tot rust. Neem zo nu en dan een spa dagje om jezelf goed te verzorgen bijvoorbeeld Je lichaam en geest zullen je beide dankbaar zijn!