Om het juiste abonnement voor jezelf af te sluiten is altijd wat tijd nodig. In de meeste gevallen ga je je online oriënteren om tot de juiste keuze te komen. Dit geldt ook voor je internet, televisie en telefonie. Het zogenaamde alles in 1 vergelijken. Het abonnement met deze drie diensten erin wordt namelijk het alles in 1 abonnement genoemd. Het is belangrijk om hierin wat tijd te nemen om te vergelijken omdat er ook nog weleens wat verschil wil zitten in de inhoud van dit abonnement. Zeker op telefonie gebied. Veel mensen worstelen met de route om tot het juiste besluit te komen. In deze blog vertellen we je daarom graag de route tot het meest passende abonnement.

Alles in 1 vergelijken, waar begin ik?

In de eerste alinea gaf ik al aan dat deze zoektocht vaak online gaat. Op het internet is eigenlijk alles te vinden wat je nodig hebt en ook alles gelijk af te sluiten. Als je in een willekeurige zoekmachine op internet alles in 1 vergelijken intoetst dan kom je al snel websites tegen waar je de verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Op deze platform kun je ook veel informatie vinden. Zeker als je inhoudelijk niet helemaal goed in de materie zit helpt dat om beter te gaan inzien waar je behoefte ligt op dit vlak. Als je goed weet war je behoeft ligt wordt het ook duidelijker welke aanbieders je met elkaar kunt gaan vergelijken. Zeker als je een postcodecheck kunt doen wordt het overzichtelijk. Vaak zie je dan namelijk alleen de aanbieders die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Vervolgens kun je overzichtelijk vergelijken en je keuze maken door op de betreffende aanbieder te klikken. Als je dat doet kom je op de website van de betreffende aanbieder terecht in het aanvraagproces. Als je al een bestaand abonnement hebt kun je hier ook regelen dat je oude abonnement wordt opgezegd.

Is het alles in 1 abonnement de juiste samenstelling?

Het alles in 1 abonnement is wat minder populair aan het worden de laatste tijd. Dit komt vooral doordat de vaste telefoon minder populair aan het worden is. En dat komt weer door het feit dat het mobiele abonnement in heel veel gevallen een onbeperkte belbundel heeft. Bellen met de vaste telefoon is daarom per definitie duur. Het internet en tv abonnement is daarom de laatste tijd een veel populairdere variant. Dus maak deze afweging goed als je voor een nieuw abonnement gaat.