Voel jij het al in de lucht? Heb jij ook al last van die vakantiekriebels? Nou, ik anders wel! Ik kan niet wachten om het wisselvallige Nederland even achter mij te laten en te genieten in een ander land. Helaas zal mijn vakantie dit jaar wel wat anders worden dan voorgaande jaren. Ik had namelijk een kleiner budget dan normaal. Maar, dat moet de pret niet drukken! Bij bijvoorbeeld bebsy kun je zelfs voor budgetvriendelijke prijzen een onvergetelijke vakantie boeken. Dit jaar ga ik op stedentrip – en dat wordt ontzettend gaaf! Aangezien veel mensen (en vooral veel studenten) ook lekker op stedentrip gaan, heb ik besloten om vandaag wat toptips te geven. Voordat jij ineens achter je laptop zit en denkt: en nu? Met mijn toptips ervaar jij namelijk gegarandeerd een geslaagde stedentrip!

#1 Het begint bij de bestemming uitkiezen

Mijn eerste tip is van toepassing ruim voor de werkelijk stedentrip plaatsvindt, want waar ga je namelijk naartoe? Welke stad ga jij in een paar dagen tijd helemaal ontdekken? Daarom gaat mijn eerste toptip over het uitkiezen van de bestemming. Het hele jaar door kun je een stedentrip boeken. Dat is heerlijk! Tegelijkertijd betekent dat ook dat je goed moet opletten wanneer je naar welke stad gaat. Zo is de ene stad heerlijk in de winter, maar in de zomer ondragelijk heet. Kijk daarom goed wat de situatie is van de stad in elk seizoen. Voorkom op die manier gemakkelijk ongewenste verrassingen.

#2 Bedenk wat voor stedentrip je wilt

We weten natuurlijk allemaal dat iedereen anders is. Wist je echter dat dit ook inhoudt dat er verschillende soorten vakantiegangers zijn? Niet iedereen verlangt hetzelfde van bijvoorbeeld een stedentrip. Sommigen willen het uitje helemaal tot op de laatste minuut uitstippelen. Anderen geven weer de voorkeur aan alles overlaten aan toeval, het lot of dat soort zaken. Daarom geef ik je als tweede toptip mee: bedenk wat voor stedentrip je wilt. Door je verwachtingen te managen kun je echt optimaal genieten tijdens de mini-vakantie.

#3 Probeer ook nieuwe dingen

Ten slotte geef ik je nog een toptip mee voor tijdens de vakantie: probeer ook nieuwe dingen uit. Als mens zijn we geneigd in een ritueel te vallen en daar zo min mogelijk van af te wijken. Dat is ergens prettig, maar dat zorgt uiteindelijk ook voor een sleur. Een stedentrip is het ideale moment om nieuwe dingen te proberen. Bestel eens dat lokale gerecht, duik een keer een zijstraatje in om af te wijken van de toeristische routes of bezoek toch die ene hippe plek! Wees in ieder geval niet bang en sta open voor nieuwe ervaringen. Dan wordt het zeker een geslaagde stedentrip!