Ja, het is weer die tijd van het jaar. Gedurende de zomermaanden vinden er overal in Nederland bedrijfsuitjes plaats. Een bedrijfsuitje is namelijk niet alleen een heerlijk moment om collectief naar uit te kijken. Het is tevens een goede gelegenheid om te werken aan de interne teambuilding. Gezien het succes van mijn vorige blog “3 toptips voor een geslaagde stedentrip” kwam ik op het idee om hetzelfde format te gebruiken voor bedrijfsuitjes. Het is immers wel een beetje het moment om nu alles te regelen. Anders ben je straks te laat en zijn alle top bedrijfsuitjes al vol geboekt! Dus moet jij het uitje nog organiseren? Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan verder en ontdek mijn 3 toptips voor een geslaagd bedrijfsuitje waarbij teambuilding de kern vormt.

Toptip 1. Combineer sport met spel

Op de werkvloer worden voornamelijk werkgerelateerde onderwerpen besproken. Er is misschien tijdens de vrijdagmiddagborrel wel ruimte voor een gezellig spelletje, maar dan is niet iedereen ervoor te porren. Wanneer je een leuk en actief uitje wilt organiseren, dan raad ik je aan om een combinatie van sport en spel te regelen. Zo zijn er ontzettend gave bubbelballen. Dat is een grote plastic bal waar je in kunt klimmen. Deel het hele team vervolgens op in twee kanten en maak je klaar voor het grappigste potje voetbal ooit! Door op een grappige manier een sport te spelen, vinden vaak zelfs de grootste brompotten het niet erg om actief bezig te zijn. Zeker niet wanneer je een verfrissend drankje achteraf beloofd!

Toptip 2. Samen tot een oplossing komen

Je bent vast wel bekend met het concept van een escaperoom. Vaak gaat het om een kamer waarin een bepaald thema heerst. Je zit opgesloten in de kamer en je hebt een vooraf bepaalde tijd om het mysterie op te lossen. Een escaperoom is niet alleen leuk om met vrienden of familie te doen. Stiekem is het een ideaal bedrijfsuitje. Je moet namelijk samen tot de oplossing komen. Hierdoor werkt iedereen onbewust aan teambuilding. Niemand zit te wachten op die uitjes waarbij het er te dik bovenop ligt dat het gaat om de teambuilding. We hebben allemaal de parodies wel gezien op de “vrije val”-oefening. Nee, als jij een geslaagd bedrijfsuitje met teambuilding wilt organiseren dan raad ik je deze website aan. Klik maar eens op de link en je zult versteld staan van de mogelijkheden!

Toptip 3. Doe nieuwe kennis of skills op

Mijn laatste toptip voor een geslaagd bedrijfsuitje is om een activiteit uit te zoeken waarbij jullie collectief nieuwe kennis of skills opdoen. Ik begrijp dat dit wat abstract klinkt, maar je moet het zo zien: een pubquiz, een workshop van het een of ander of doe gezellig mee met een spelshow die speciaal voor jullie wordt georganiseerd. Wanneer je namelijk nieuwe kennis of skills leert, dan maak je die dag veel indrukken. Vervolgens gaan je hersenen dat allemaal verwerken. Hierdoor blijft zo’n bedrijfsuitje ook beter in het geheugen van het bedrijf als geheel hangen. Iedereen herinnert zich nog wel die middag boerengolf of de workshop schilderen.